Καλωσορίσατε στα Διακοσμητικά Μητρέντσης- γιατί η λεπτομέρεια μετράει τηλ.: 6937107399

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για barbecue

Το barbecue θεωρείται από τους λιγότερο θερμιδογόνους τρόπους μαγειρέματος, επειδή το κρέας χάνει ένα μέρος του λίπους του καθώς ψήνεται

Για ζουμερό κρέας 
Για να αποκτήσει το κρέας σας τέλεια γεύση και υφή, το μυστικό είναι ένα: η μαρινάδα! Ενώνετε μια λιπαρή ουσία μαζί με μια όξινη και στη συνέχεια δίνετε ιδιαίτερο χαρακτήρα στο μείγμα, προσθέτοντας μπαχαρικά ή μυρωδικά που σας αρέσουν. Η μαρινάδα έχει την ιδιότητα να «σπάει» τις ίνες του κρέατος και να «τραβάει» τη γεύση στο εσωτερικό του. Έτσι, το ψητό σας ετοιμάζεται γρηγορότερα και γίνεται πιο μαλακό και ζουμερό. Ο χρόνος που πρέπει να παραμείνει το κρέας στη μαρινάδα εξαρτάται από το πάχος του και κυμαίνεται από 45 λεπτά μέχρι και 24 ώρες. Όσο πιο χοντρό είναι τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται, ώστε να «τραβήξει» τη γεύση. 
Tip Αν αποφασίσατε να κάνετε barbecue τελευταία στιγμή και δεν προλάβατε να αφήσετε τα κρέατα σε μαρινάδα, μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο μείγμα και να τα αλείφετε με ένα πινέλο ανά τακτά διαστήματα όσο τα ψήνετε. 
Μαρινάδα = ελαιόλαδο λεμόνι, πορτοκάλι, lime ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι, δεντρολίβανο, δάφνη, δυόσμο, βασιλικό πιπέρι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου